• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Готуємо дитині в мультиварці кролика з овочами в гірчичному соусі

    Опубликовано: 2023-04-28 16:12:22

    Зростаючий організм дитини потребує величезної кількості вітамінів, мінералів і поживних речовин. Напихати малюка різними вітаміновмісними препаратами зовсім не хочеться. У зимово-весняний період імунній системі боротися з вірусами і застудами нелегко, а дитині необхідно ще справлятися з психологічним та фізичним навантаженням в школі, садочку. Педіатри наполягають на тому, що вкрай важливо в цей період забезпечити дитині здорове і повноцінне харчування. Для економії часу готувати кролика можна в мультиварці. Крім того, це дозволить зберегти корисні властивості продуктів, при цьому м’ясо вийде м’яким і соковитим, що у випадку з кроликом особливо важливо! Складові:

    •М’ясо кролика — 1 кг;
    •Цибуля — 2-3 шт .;
    •Морква — 2 шт .;
    •Сметана 15% — 200 гр .;
    •Гірчиця в зернах (французька, баварська) — 2 чайні ложки;
    •Печериці — 300 гр .;
    •Оливкова / соняшникова олія — ​​2 столові ложки;
    •Сіль, перець — за смаком.
    Приготування:

    1.Промиваємо м’ясо під проточною водою, після чого прибираємо вологу кухонними серветками. (!) М’ясо кролика перед приготуванням рекомендується замочувати у воді на кілька годин, що позбавить його від специфічного присмаку.
    2.Включаємо мультиварку: режим «Смаження», час — 10 хвилин. Наливаємо оливкову олію. Як тільки чаша розігріється, викладаємо кролятину і обсмажуємо з обох боків до утворення золотистої скоринки.
    3.Поки м’ясо смажиться, беремося за овочі: крупно нарізаємо гриби, цибулю ріжемо півкільцями товщиною 0,5 см, а морква — кружечками. Потім готуємо соус: змішуємо сметану з 0,5 склянки кип’яченої води, додаємо гірчицю.
    4.Коли м’ясо зарум’янилося, його можна (за бажанням) посолити і трохи поперчити. Зверху викладаємо нарізані овочі і заправляємо все соусом.
    5.Готуємо в мультиварці при закритій кришці в режимі «Гасіння» 1,5 години. Якщо кролик домашній час гасіння можна збільшити до 2-х годин.
    Як гарнір можна приготувати овочі на пару. Вони вдало підкреслять смак основного м’ясної страви. І щоб додатково не витрачати час, готувати можна паралельно. Швидко і просто!Знадобиться:

    •Картопля — 2 шт .;
    •Свіжі або заморожені овочі — 200 гр.
    Беремо ємність для приготування на пару, викладаємо на неї нарізану кружечками картоплю і овочі. Трохи підсолюємо. За 25-30 хвилин до завершення процесу готування м’яса, встановлюємо ємність з овочами над чашею з кроликом, закриваємо мультиварку і чекаємо звукового сигналу, який повідомить про готовність страв. У кролика після оброблення можуть потрапляти гострі кісточки. Тому перед подачею блюда дитині бажано відокремити м’ясо від кістки.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.