• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні розробляють порядок відбору ДНК-матеріалу у військовослужбовців

    Опубликовано: 2023-05-01 12:40:50

    Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук провела нараду, ключовим питанням якої було налагодження процесу попереднього відбору ДНК-матеріалів у військовослужбовців, правоохоронців і членів добровольчих формувань територіальних громад.

    Вже найближчим часом в Україні вже буде запущено цей процес, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

    Повідомляється, що кожне відомство напрацьовує індивідуальний порядок відбору і зберігання ДНК-матеріалів. Представники силових структур запевнили, що вже найближчим часом ДНК людей буде оцифровуватися та зберігатися в особовій справі.

    "Дякуємо нашим силовикам за оперативність у вирішенні цього питання. Вони напрацьовують нові механізми, що спростять за необхідності процес ідентифікації людей. На жаль, зараз це на часі, тож маємо всіляко цьому сприяти", – наголосила Ірина Верещук.

    Нагадаємо, Україна вперше почала використовувати у воєнний час мобільні лабораторії для ідентифікації загиблих. Вони здатні обробляти ДНК-зразки за півтори години.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.