• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна підписала меморандум про діджитал-співпрацю з Японією

    Опубликовано: 2023-05-01 09:00:43

    Міністерство цифрової трансформації України, Держспецзв’язку та Міністерство цифровізації Японії підписали меморандум про співпрацю, націлену на максимальний захистит українських об’єктків критичної інфраструктури. Технологічні рішення Японії допоможуть посилити українські цифрові кордони.

    У Мінцифрі повідомили, що Японія має досвід та здатна якісно протидіяти кібератакам. Відомства домовилися обмінюватися найкращими IT-практиками та цифровими рішеннями. 

    Документ про співпрацю підписали на онлайн-зустрічі Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова з Міністром цифровізації Японії Таро Коно під час робочого візиту заступника Валерії Іонан у Токіо.

    Зазначається, що у межах меморандуму сторони домовилися посилити співпрацю у сфері кіберзахисту і ділитися досвідом запуску онлайн-послуг та е-урядування.

    "Зі свого боку ми ділитимемося досвідом швидкого запуску онлайн-послуг та підходом mobile first. Японія тільки на початку цього шляху. Півтора року тому японці заснували Міністерство цифровізації" , - написав Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

    Україна готова ділитися з японськими колегами досвідом, як впроваджувати цифрові зміни та робити реінжиніринг процесів, а  Японія допоможе Україні розвивати інновації та посилювати кіберзахист.

    Зараз Японія активно трансформує держсектор там модернізують держреєстри, запустили My Number Card — пластиковий документ із чипом, який дозволяє швидко верифікувати свою особу при отриманні держпослуг та сплачувати податки онлайн. 

    Нагадаємо, в березні у Україні офіційно стартувала європейська програма  DT4UA "Цифрова трансформація для України" з бюджетом в 17,4 млн євро.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.