• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський призначив посла України в Китаї

    Опубликовано: 2023-04-28 13:40:45

    Президент України Володимир Зеленський 26 квітня підписав указ № 239 про призначення нового посла України у Китаї. Ним став ексміністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін.

    Документ опублікувала пресслужба Офісу Президента України.

    "Призначити РЯБІКІНА Павла Борисовича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Китайській Народній Республіці", - йдеться в указі голови держави.

    Призначення відбулося після вперших від початку повномасштабної війни переговорів між Зеленським та лідером Китаю Сі Цзіньпіном. В свою чергу Китай відправить спеціального представника китайського уряду з питань Євразії в Україну для поглибленого спілкування з усіма сторонами щодо "політичного врегулювання ситуації в Україні".

    Україна не мала посла в КНР з моменту смерті Сергія Камишева, що сталося у лютому 2021 року.

    Що відомо про Рябікіна
    Закінчив Київський університет ім. Шевченка за спеціальністю "Правознавство", здобув кваліфікацію "Юрист-міжнародник", референт-перекладач німецької мови.

    У 2009-2010 роках Рябікін був послом України в Королівстві Данія. Він також був народним депутатом та деякий час працював у комітеті з транспорту та зв'язку.

    Крім того, він був радником мера Києва, очолював аеропорт "Бориспіль", Державну митну службу України. З 4 листопада 2021 року по 20 березня 2023 він був міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

    Відомо, що Рябікін володіє англійською та німецькою мовами.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.