• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стефанчук розраховує на підтримку Словаччини вступу України до ЄС

    Опубликовано: 2023-04-27 12:40:52

    Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує на підтримку Словаччиною подальної євроінтеграції України. Про це він повідомив у Facebook за підсумками зустрічі з головою Національної Ради Словаччини Борисом Колларом.

    "Словаччина підтримала надання Україні статусу кандидата на набуття членства в ЄС. Розраховую, що такою ж буде підтримка подальшої європейської інтеграції України", —зазначив він.

    Стефанчук під час переговорів наголосив, що ще однією стратегічною метою України є членство в НАТО і українцям важлива підтримка Словаччини.

    "Детально зупинилися на питанні спецтрибуналу. Парламент Словаччини ухвалив постанову, що підтримує його створення. Сьогодні почув від колеги тверду позицію: Росія — країна-агресор, яка має бути покарана і має відшкодувати всі збитки, нанесені Україні", — резюмував голова ВРУ.

    Нагадаємо, у ЄС заявили, що країни Євросоюзу можуть почати обговорення перспективи початку переговорів про вступ України та Молдови до євроспільноти на майбутньому зимовому саміті, який пройде в грудні.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.