• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Fitch підтвердило кредитний рейтинг Києва

    Опубликовано: 2023-04-26 17:30:52

    Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва в іноземній валюті на рівні «CC», у національній — «CCC-».

    Про це повідомляється в пресрелізі агентства.

    Місто виконує всі фінансові зобов’язання, ліквідність значно покращилася у 2022 році, а прямий борг міста скоротився відповідно до графіка погашення.

    «Загальний борг Києва, включно з боргом муніципальних підприємств та безвідсоткові казначейські кредити, укладені до 2014 року, що підлягають списанню державою, зменшився до 6,16 млрд грн», — йдеться у повідомленні.

    Київ повністю погасив незабезпечений борг спеціальної фінансової компанії PRB Kyiv Finance Plc. у 2022 році та не має іншого непогашеного боргу в іноземній валюті.

    Водночас існує підвищений ризик погіршення ліквідності та здатності Києва обслуговувати нові борги та підтримувати комунальні підприємства. На ситуацію впливає і невизначеність щодо темпів відновлення економіки країни, доступ до ринку капіталу, і вартість боргу після завершення війни.

    Однак в агентстві зазначили, що фінансове становище Києва у 2022 році не погіршилося, операційний баланс був позитивним. Fitch припускає, що у 2023 році ситуація не зміниться.

    Борг міста скоротився відповідно до його погашення. Борги комунальних підприємств минулого року не збільшилися, а плани щодо інвестицій, що фінансуються за рахунок боргу Київтеплоенерго, припинені.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.