• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перший дивізіон ЗРК Patriot уже заступив на бойове чергування, – Ігнат

    Опубликовано: 2023-04-25 10:00:26

    Один із дивізіонів зенітно-ракетного комплексу Patriot вже заступив на бойове чергування в Україні. Про це 23 квітня заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

    "Один із дивізіонів уже заступив кілька днів тому, працює [...] Інші вже в дорозі до своїх майбутніх позицій. Сподіватимемося, що будуть якісь результати, проти рашистських літаків, зокрема", – висловився він.

    Відповідаючи на питання, чи зможе ЗРК Patriot збивати ракети С-300, Ігнат відповів, що система здатна на це, але в окупантів дуже багато таких снарядів.

    "6-7 тисяч ракет С-300 було ще кілька місяців тому. Раціональніше їх знищити на землі [...] Треба розуміти, скільки в нас буде ракет до Patriot і скільки в них буде ракет до С-300. Вони (росіяни, – ред.) будуть як "Шахеди" запускати, виснажуючи нашу ППО", – висловився представник Повітряних сил.

    Нагадаємо, Patriot вважається однією з найкращих систем протиповітряної та протиракетної оборони у світі. Вона здатна збивати крилаті ракети, балістичні ракети малої дальності та літаки на значно вищому рівні, ніж раніше надані системи.

    Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про прибуття комплексів Patriot в Україну 19 квітня. Він зазначив, що українські зенітники освоїли їх максимально швидко.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.