• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Міноборони Естонії прогнозують контрнаступ ЗСУ щонайменше через місяць

    Опубликовано: 2023-04-25 09:20:12

    Контрнаступ українських військових може розпочатися щонайменше через місяць. Найбільшою перешкодою для цього наразі є погода. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, передає ERR.

    "Слухаючи думки в Рамштайні, ми можемо говорити про реальний контрнаступ ще через місяць. Якщо погода зміниться, то він може настати раніше. Якщо ні – це буде місяць, може, через два", – висловився естонський урядовець.

    Він зауважив, що танки Abrams, на які чекає Україна, не є визначальними факторами контрнаступу.

    "Коаліція Leopard була сильною, і досить велика кількість техніки вже перекинута в Україну, і досить велика кількість на шляху. Найбільша перешкода для контрнаступу, який, швидше за все, буде, – це погода. Погода досить дощова і це ускладнює пересування важкої техніки. Українці радше чекають на покращення погоди, щоб можна було взятися за більш масштабне звільнення територій", – сказав Певкур.

    Нагадаємо, останніми місяцями політики та ЗМІ активно обговорюють потенційний контрнаступ України. Наприкінці березня міністр оборони України Олексій Резніков розповідав, що такі дії очікуються в квітні – травні на різних напрямках.

    Своєю чергою прем’єр-міністр України Денис Шмигаль нещодавно заявив, що масштабний контрнаступ може розпочатися влітку.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.