• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні розробили метод перевірки щодо військовополонених – омбудсмен

    Опубликовано: 2023-04-21 09:20:50

    В Україні напрацьовується процедура додаткової верифікації військових, які перебувають у полоні на території Росії.

    Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в телеграм-каналі.

    "Сьогодні підписали меморандум про співробітництво з Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України. Спільно з директором інституту Олександром Рувіним домовилися про співпрацю в сфері забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, поглибленій взаємодії в галузі технічного та інформаційного забезпечення проведення судових експертиз та експертних досліджень", - розповів омбудсмен.

    Лубинець описав етапи перевірки: спочатку родичі полонених звертатимуться в Офіс уповноваженого, звідти йде звернення до інституту, він робитиме експертизу на підставі фотографій і даватиме результати експертизи. Якщо вона покаже, що це одна й та ж людина, то це буде підставою додатково верифікувати військового, який перебуває у полоні.

    Окрім підтвердження особи, експертиза може надавати висновки щодо моральних збитків громадян, які перебували в полоні.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 квітня схвалив порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиного реєстру осіб, в тому числі дітей, депортованих або примусово переміщених у звʼязку із збройною агресією Росії проти України.

    Михайло Шилін

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.