• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Yahoo тестує в Японії платіжну систему із розпізнаванням облич

    Опубликовано: 2023-04-20 12:00:00

    Yahoo Japan тестує систему, яка дозволяє людям ходити за покупками без грошів, картки чи телефону.

    Про це повідомляє NHK World Japan.

    Система використовує розпізнавання обличчя. Компанія почала тестувати послугу в одному з магазинів у Токіо, де продаються продукти харчування та товари повсякденного вжитку.

    Користувачі реєструють фотографії своїх облич на сайті для смартфонів і прив'язують свої особисті рахунки до сервісу безготівкових платежів. Роблячи покупки, вони сканують штрих-коди товарів, а потім демонструють своє обличчя пристрою розпізнавання. Коли система співставляє зображення із зареєстрованою фотографією, вона схвалює платіж.

    Старший менеджер підрозділу ідентифікації Yahoo в Японії Йошіока Томохіко каже, що система, як очікується, покращить обіг клієнтів і зменшить операційне навантаження.

    Нагадаємо, в Японії розглядають можливість впровадження технології штучного інтелекту в роботу уряду, зокрема чат-бот OpenAI ChatGPT. Умова: розробник має вирішити проблеми з конфіденційністю та кібербезпекою.

    Михайло Шилін

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.