• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міноборони РФ посилює «вагнерівців» для захоплення Бахмута, - ISW

    Опубликовано: 2023-04-18 10:40:41

    Попри напруженість між Міноборони РФ і засновником приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним, бойовиків групи отримують сучасне озброєння для захоплення міста Бахмут.

    Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

    Зазначається, що перепризначення командувача повітряно-десантними військами Росії Михайла Теплінського свідчить про те, що Міністерство оборони Росії прагне тісніше співпрацювати з ПВК "Вагнер", щоб завершити захоплення Бахмута, попри очевидну напруженість у відносинах між Пригожиним і військовим керівництвом РФ.

    Аналітики зауважують, що Пригожин зменшив свої відверті нападки на Міністерство оборони в останні дні.

    Своєю чергою російські військові блогери повідомляють, що "вагнеровці" використовують танки Т-90 в Бахмуті, що свідчить про те, що російське керівництво виділило ПВК більш сучасні засоби для захоплення міста.

    "Таким чином, повторне призначення Теплінського, ймовірно, також є спробою Міноборони РФ краще налагодити співпрацію з "вагнерівцями" для завершення завдання взяття Бахмута", - підкреслюють в ISW.

    Проте російське військове командування, схоже, все більше перекладає відповідальність за наступальні операції в Україні на повітряно-десантні війська Росії, які зазнали значних втрат.

    "Масштабні втрати раніше елітних підрозділів, які зараз доукомплектовуються погано навченим мобілізованим персоналом, ймовірно, матимуть довгостроковий вплив на боєздатність цих підрозділів, і заміна одного командира навряд чи зможе розв''язати проблему", – констатують аналітики.

    Вони додають, що ПВК "Вагнер" намагається змусити мобілізованих російських військовослужбовців підписати контракти, можливо, намагаючись компенсувати втрати в Україні.

    Так, мобілізовані військовослужбовці з Московської та Івановської областей РФ у публічній скарзі, опублікованій 16 квітня, стверджують, що ПВК "Вагнер" змусила 170 мобілізованих підписати контракти з нею.

    Раніше російські джерела стверджували, що 100 мобілізованих в Луганській області зникли безвісти після того, як відмовились підписати контракт з вагнерівцями. Опубліковані пізніше кадри з геолокацією показують, як бойовики Пригожина затримують мобілізованих в Кадіївці, перед тим як доставити їх на підготовку.

    "Міністерство оборони Росії може дозволити мобілізованому персоналу виконувати свої службові обов'язки, підписавши контракти з ПВК "Вагнер", хоча статус мобілізованого персоналу, спочатку закріпленого за звичайними російськими частинами, які підписали контракти з "Вагнер", незрозумілий", - додають експерти.

    Раніше у розвідці Британії повідомляли, що Росія відновила наступ на місто Бахмут на Донеччині, оскільки сили російського Міноборони та групи "Вагнера" покращили взаємодію.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.