• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вакцина від раку шкіри: препарат Moderna знижує ризик смерті на 44%

    Опубликовано: 2023-04-18 09:20:50

    Компанія Moderna розробила експериментальну мРНК-вакцину, яка у поєднанні з блокбастерною імунотерапією Keytruda від Merck & Co знижує ризик смерті або рецидиву раку шкіри на 44%.

    Про це повідомили американські дослідники під час засідання Американської асоціації дослідження раку в Орландо 16 квітня, передає Reuters.

    Останні результати досліджень свідчать про те, що включення вакцини проти раку на основі технології мРНК до програми лікування разом з Keytruda, яка активізує імунну відповідь, може продовжити час ремісії та зменшити ризик смерті пацієнтів.

    "З загальної терапевтичної точки зору раку, це потенційно великий прорив", — сказав експерт з меланоми в Mass General Cancer доктор Раян Салліван.

    Вакцина Moderna створена на основі аналізу пухлин пацієнта після хірургічного видалення. Вакцина розроблена таким чином, щоб навчити імунну систему розпізнавати та атакувати специфічні мутації в ракових клітинах.

    У дослідженні середньої стадії брали участь чоловіки та жінки з високим ризиком повернення раку шкіри.

    Серед 107 суб’єктів дослідження, які отримали як експериментальну вакцину, мРНК-4157/V940, так і Keytruda, рак повернувся у 24 суб’єктів (22,4%) протягом двох років спостереження, порівняно з 20 із 50 (40%), які отримали під час тестування інших ліків.

    Вакцини є персональними. Тобто препарат розробляють індивідуально для пацієнта, що займає близько восьми тижнів.

    Нагадаємо, в Україні НІР надає безоплатні медичні послуги, за які платити буде держава. Це стало можливим завдяки постанові уряді, якою Кабмін дозволив НІР укладати договори з Національною службою здоров’я (НСЗУ) за програмою медичних гарантій.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.