• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінспорту заборонило українським спортсменам брати участь в змаганнях з росіянами і білорусами

    Опубликовано: 2023-04-17 10:40:31

    Українським делегаціям заборонили виступати на змаганнях, де беруть участь росіяни та білоруси. Відповідний наказ міністерства молоді і спорту України опублікував олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк в Telegram.

    Згідно документу, українським збірним забороняється брати участь у спортивних змаганнях, де представлені росіяни білоруси. У разі їхнього виявлення у змаганнях, українські делегації мають бути відкликані.

    Українські спортивні федерації моніторитимуть участь росіян та білорусів у міжнародних заходах і інформуватимуть про це міністерство.

    Крім того, спортивні федерації позбавлятимуться національного статусу, якщо їхні представники виступатимуть на турнірах з росіянами та білорусами.

    Нагадаємо, 31 березня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, що українські спортсмени бойкотуватимуть турніри Олімпіади 2024 року, в яких беруть участь представники РФ і Білорусі.

    Таке рішення стало відповіддю на нові правила Міжнародного олімпійського комітету (МОК), які допускають участь у змаганнях атлетів із РФ та Білорусі в нейтральному статусі для індивідуальних змагань.

    МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні.

    Раніше президент МОК розкритикував рішення урядів ряду країн вимагати відсторонення росіян від Олімпіади.

    "Урядам не належить вирішувати, хто може брати участь і у яких спортивних змаганнях, тому що це був би кінець міжнародних спортивних змагань, чемпіонатів світу та Олімпійських ігор, як ми їх знаємо", - заявив Бах.

    Перед тим мер Парижа, де відбудеться Олімпіада, виступила проти допуску росіян до змагань.

    Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розробив дорожню карту дозволу росіянам і білорусам змагатися в 2024 році "в нейтральному статусі та за суворих умов".

    Водночас таке рішення зіткнулося з критикою як зі сторони України, так і інших країн. Майже одночасно з заявою мера Парижа ще декілька країн підтримали Україну у питанні Олімпіади.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.