• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США запровадили санкції проти контрольованого Росією угорського банку

    Опубликовано: 2023-04-14 11:40:10

    Сполучені Штати Америки розширили санкції проти країни-агресора Росії. Під американські обмеження потрапив пов’язаний з Росією банк в Угорщині - “Міжнародний інвестиційний банк” (”МІБ”), Про це йдеться на офіційному сайті Мінфіну США.

    Зазначається, що цей банк має майже 50% російської власності і позбавлений нагляду з боку угорської влади. Тому це дозволяє Росії збільшити свою розвідувальну присутність у Європі.

    “Це відкриває двері для злочинної діяльності Кремля в Центральній Європі та на Західних Балканах і може бути механізмом для корупції та незаконного фінансування, включаючи порушення санкцій”, - йдеться у повідомленні.

    Крім того, США запровадили санкції щодо дочірньої компанії «МІБ» - «МІБ Капітал» і трьох нинішніх та колишніх керівників: Миколи Косова, Георгія Потапова та Імре Ласлоцкі.

    “Керівництво “МІБ” координувало роботу банку з офіційними особами Росії навіть після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року”, - додали у Мінфіні.

    Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року свою участь у «МІБ» припинили Болгарія, Чехія, Румунія та Словаччина.

    Зазначимо, до санкційного списку потрапили понад 80 фізичних та юридичних осіб Росії. Зокрема, серед переліку опинився холдинг USM Holding, який пов’язують з російським олігархом Алішером Усмановим. Зазначимо, обмеження проти самого Усманова заровадили в березні 2022 року.

    Раніше угорське видання повідомило, що Сполучені Штати можуть найближчим часом застосувати санкції проти угорських "впливових громадян" на тлі значного погіршення двосторонніх відносин і критики дій угорського уряду Віктора Орбана.

    Як відомо, у 2014 році США заборонили в'їзд низці угорських чиновників, колишніх чиновників і особам, пов'язаними з ними, за підозрою у корупції.

    Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена не запросила Туреччину та Угорщину на “Саміт за демократію”, який відбувся на 28-30 березня. У заході очікували на представників близько 120 держав.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.