• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дніпро, Львів та Мукачево очолили рейтинг прозорості українських міст

    Опубликовано: 2023-04-12 15:00:42

    Три українських міста — Дніпро, Львів та Мукачево — набули статусу "прозорі" за підсумками дослідження роботи міських рад під час повномасштабної війни. Дослідження Transparent cities (Прозорі міста) опубліковано на сайті Transparency International Ukraine.

    Статус "частково прозорі" отримали 10 українських міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам'янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці. Загалом оцінювалося 70 міст в Україні.

    Автори дослідження зазначають, що з початком повномасштабної війни сфера доступу до публічної інформації загалом регресувала. Аргументуючи ризиками безпеки, міста призупиняли роботу офіційних порталів або обмежували доступ до окремих розділів чи сторінок.

    У середньому, міста виконували індикатори дослідження на 37,5%, а вимоги українського законодавства – на 47,8%. Тобто українські міста не виконали понад половину обов'язкових законодавчих вимог.

    "Військова агресія Росії проти України стала справжнім викликом та перевіркою на стійкість для всіх українських міст. Високий рівень прозорості та підзвітності місцевої влади вкрай необхідний для ефективного залучення інвестицій та відновлення України", – прокоментувала керівниця програми Transparent cities Олена Огороднік.

    У дослідженні представлено перелік найкращих практик, які втілювали українські міста під час війни. А саме: публікація інформації про укриття та інформації для ВПО, електронне подання заяв на житло, електронні звернення мешканців через спеціальні міські сервіси, підтримка бізнесів після релокації, звіти про розподілену гуманітарну допомогу тощо.

    Роман Бриль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.