• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Данія передасть 100 танків Leopard - коли вони надійдуть до України

    Опубликовано: 2023-04-12 09:40:43

    Данія планує передати Україні 100 танків Leopard. Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра оборони Данії Троелс Лунд Поулсен під час брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим.

    Наступного місяця Данія почне до України відправляти військову техніку.

    У травні Україна може отримати артилерійські установки CAESAR, на них, зазначимо, на данських полігонах навчають українських військових.

    До літа до України почнуть надходити Leopard.

    "Ми почнемо поставки Leopard в Україну до літа. Заглядаючи наперед, сподіваюся, що буде можливо передати близько 100 танків  Леопард - 1, це стане значною допомогою для української армії", - наголосив Поулсен.

    "Найближчим часом ми почуємо, як леопарди гарчать з данським акцентом", - заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

    Нагадаємо, у другій половині квітня Іспанія відправить Україні танки Leopard 2.

    Бойові танки німецького виробництва не використовувалися з 1990-х років і були законсервовані. Вони вимагають переобладнання та перевірки бойової готовності.

    Іспанія зобов’язалася відправити в Україну загалом 10 танків.

    Крім того, Іспанія навчала 40 членів екіпажу танків і 15 механіків на військовій базі в місті Сарагоса на північному сході країни.

    У березні до України прибули 18 танків Leopard з Німеччини. Танки Leopard 2 передані Україні з великим пакетом озброєння та запчастин. Разом з танками Німеччина також поставила 40 бронетранспортерів Marder.

    Перед тим у березні Leopard передала Норвегія. Крім вісім танків. надіслала ЗСУ чотири допоміжні машини й надає кошти на боєприпаси та запчастини.

    У квітні Данія і Норвегія підписали домовленість щодо передачі Україні 8 тисяч снарядів. Збірка боєприпасів для України буде вестися спільно двома країнами. Норвегія займеться корпусами снарядів, Данія надасть вміст для боєприпасів – порохові заряди, вогнегасники та запальні трубки.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.