• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна змінила деякі плани через злив секретних документів США - CNN

    Опубликовано: 2023-04-11 11:00:34

    Україна вже змінила деякі військові плани через витік, повідомило джерело, близьке до Володимира Зеленського. Пентагон змышений вжити заходів для посилення контролю за потоком документів, які зазвичай доступні сотням людей в уряді.

    Про це повідомляє CNN.

    Секретні документи Пентагону, що просочилися в мережу протягом останніх тижнів, свідчать про те, як США шпигують за союзниками й супротивниками. Це стурбувало американських чиновників, які побоюються, що ці викриття можуть поставити під загрозу чутливі джерела і скомпрометувати важливі міжнародні відносини.

    Деякі з документів, які, за словами американських чиновників, є автентичними, викривають масштаби американського прослуховування ключових союзників, включаючи Південну Корею, Ізраїль та Україну.

    Інші розкривають ступінь проникнення США в Міністерство оборони Росії і групу "Вагнер", в основному через перехоплені комунікації і людські джерела, які тепер можуть бути відрізані або поставлені під загрозу.

    Також є документи, що розкривають ключові слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності і готовності батальйонів у момент, коли українські війська готуються до контрнаступу - саме тоді, коли США і Україна почали розвивати більш довірливі відносини у сфері обміну розвідувальною інформацією.

    Нагадаємо, Міністерство юстиції США розпочинає розслідування витоку секретних документів, у яких може міститися інформація про підготовку Збройних сил України до контрнаступу.

    Раніше газета The New York Times написала, що засекречені військові документи, що детально описують секретні плани США і НАТО з розбудови української армії напередодні запланованого контрнаступу, були розміщені в Telegram та Twitter.

    Михайло Шилін

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.