• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Польща почали готуватися до запуску поїзда Львів - Варшава

    Опубликовано: 2023-04-07 16:30:58

    Україна і Польща почали готуватися до запуску нового пасажирського потягу за маршрутом Львів – Варшава з пересадкою в Раві-Руській. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

    5 квітня відбулася тестово-випробувальна поїздка на частині маршруту між Любліном та Равою-Руською євроколією 1435 мм.

    "Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Равою-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску", – сказав з цього приводу міністр Олександр Кубраков.

    Пункт пропуску через кордон буде знаходитися в Раві-Руській, куди доходить євроколія 1435 мм. Тут пасажири будуть робити пересадки між поїздом на євроколії та поїздом Укрзалізниці на українській колії.

    Президент Володимир Зеленський 5 квітня на брифінгу з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким у Варшаві сказав, що потяг почне курсувати вже найближчими місяцями.

    "Разом із Матеушем ми відзначили досягнення у співпраці між українською та польською залізницями. Зокрема, відкриття нового залізничного сполучення Львів – Варшава через Раву-Руську. Очікуємо, що сполучення запрацює на повну вже найближчими місяцями", – заявив він.

    Після вчорашньої тестової поїздки польській стороні знадобиться кілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей, після чого буде оголошено дату старту регулярного сполучення.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.