• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кожен п’ятий українець вважає президента та ЗСУ взірцями відповідальності – дослідження

    Опубликовано: 2023-03-30 16:00:27

    23% українців вважають взірцем відповідальності Володимира Зеленського, ще близько 22% — ЗСУ. Про це свідчать дані опитування, яке провели Центр демократії та верховенства права й Gradus Research Company.

    Дослідники зазначають, що в умовах війни "українці шукають опору на прикладах суспільної, урядової та індивідуальної відповідальності".

    Також 11,3% респондентів вважають українців, як націю, взірцями відповідальності, 8,3% — обрали Залужного, а 5,8% — волонтерів.

    Понад 85% громадян вважають, що російське вторгнення посилило рівень відповідальності перед самими собою та державою. Це, зокрема, пояснює виникнення численних волонтерських рухів та ініціатив за період повномасштабної війни. Як приклад, 75% респондентів погоджуються, що основним вчинком відповідального громадянина зараз є донати на ЗСУ.

    До того ж українці позитивно оцінюють рівень відповідальності суспільства загалом: 63% респондентів погоджуються, що воно є свідомим. Дослідники вважають, що самодисципліна окремих громадян і соціуму лише зростатиме. Зокрема, 91% опитаних переконані, що індивідуальна відповідальність впливає на все суспільство.

    В опитуванні взяли участь більше тисячі респондентів віком від 18 до 60 років з усіх куточків України шляхом заповнення анкет у мобільному застосунку.

    Софія Король

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.