• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До Нацкорпусу кримськотатарської мови внесли понад 700 матеріалів

    Опубликовано: 2023-03-29 15:30:44

    В Україні продовжують створювати Нацкорпус кримськотатарської мови. За майже пів року опрацювали та внесли до каталогу понад 700 матеріалів. Про це повідомляють в Мінреінтеграції.

    Серед матеріалів — твори кримськотатарських авторів, журнали, газети, підручники, документи міжнародних організацій, субтитри фільмів тощо.

    Національний корпус кримськотатарської мови (НККМ) — це онлайн-платформа для дослідження мови, що працюватиме на даних із текстових матеріалів кримськотатарською.

    Зокрема, за цей час розробили словник лематизації. Йдеться про створення реєстру слів з позначенням їх початкової форми та мовних характеристик (частина мови, рід, число). Це потрібно для запуску модуля з пошуку слів на онлайн-платформі Нацкорпусу. Розробка відповідного програмного забезпечення триває.

    Проєкт реалізується за підтримки Мінреінтеграції, швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

    Софія Король

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.