• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перші британські танки Challenger вже в Україні

    Опубликовано: 2023-03-29 11:40:09

    Міністр оборони Олексій Резніков показав нове поповнення військової техніки від міжнародних партнерів для українських десантників. Сьогодні до України надійшла перша партія британських танків Challenger.

    "Сьогодні мав за честь спільно з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом "Майком" Миргородським та нашими десантниками обкатати нове поповнення в наших армованих підрозділах. Challenger’ів від Британії, Stryker‘ів & Cougar‘ів від США та Marder‘ів від Німеччини", - написав Резніков.

    Він зауважив, що ще рік тому ніхто і не подумав би, що підтримка партнерів буде такою потужною. Та за рік стійкість українського народу і майстерність армії змінили погляд союзників на цю війну і переконали їх, що перемога Украни цілком можлива.

    За словами Резнікова, Україна вже пройшла великий шлях, але багато чого ще попереду. Українці вже протестували нові танки, а невдовзі їх переваги відчують на собі російські окупанти, адже Україні потрібно звільнити всі свої території.

    "Після особистого "пілотування" Challenger‘ом, як учасник трофі-рейдів можу сказати, що навіть водій Rolls Royce не буде в такому комфорті, як екіпаж цього витвору бойового мистецтва на бездоріжжі. Тож, в сухому залишку: наш "військовий зоопарк" розширюється. А до "бойових кицьок" долучився "слон". Саме так прозвали Challenger наші десантники", - резюмував Міністр.

    Вранці видання The Guardian повідомило, що українські військові закінчили навчання на танках Challenger 2 у Великій Британії і повертаються до України разом із машинами, які планується використовувати в контрнаступі проти Росії.

    Сьогодні також стало відомо, що в Україну прибули всі 18 танків Leopard 2 обіцяних федеральним урядом Німеччини. Останні танки були відправленні наприкінці минулого тижня.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.