• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Співзасновник Alibaba Джек Ма повернувся до Китаю - ЗМІ

    Опубликовано: 2023-03-28 17:30:46

    Один із найвідоміших бізнес-лідерів Китаю, співзасновник Alibaba Group Holding Ltd. і Ant Group Co. майже зник із публічного життя після критики китайських регуляторів у публічній промові в Шанхаї 2020 року. В понеділок він повернувся до Китаю та відвідав школу в Ханчжоу, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

    Деталі

    Джек Ма, як зазначається, може бути "одним із найкращих шансів" Пекіна відновити свою репутацію в приватному секторі Китаю та за його межами, оскільки лідер країни Сі Цзіньпін консолідує владу та зосереджує свою увагу на економіці. Але мільярдер обережно ставився до запрошень від влади.

    Китайська влада зробила спроби переконати Ма, який подорожував за межі материка, повернутися та допомогти продемонструвати урядову підтримку бізнес-спільноти, повідомляють джерела Bloomberg. Вони додають, що бізнесмен вирішив залишитися за кордоном, заявивши, що він пішов зі своїх компаній, щоб зосередитися на дослідженні сільськогосподарських технологій. Всередині компаній Ма сказав керівникам Ant і Alibaba "не зациклюватися" на його поверненні до Китаю, підкресливши, що "відданий їхньому успіху навіть на відстані".

    Джек Ма відвідав школу в Ханчжоу в понеділок, щоб обговорити теми, включаючи ChatGPT, додавши, що він сподівається колись відновити свою роботу вчителем. Незрозуміло, як довго Ма планує залишитися в Китаї, що залишиться у його плані в країні або як довго він планував візит до Ханчжоу.

    Зазначається, що тривала відсутність мільярдера підкреслила недовіру підприємців та глобальних інвесторів до Пекіна в той час, коли новопризначений прем’єр-міністр Лі Цян висловив свою "непохитну підтримку" приватного сектора.

    "Був неправильний дискурс, який викликав занепокоєння серед приватних підприємців минулого року", – сказав Лі під час Всекитайських зборів народних представників у березні, додавши, що регулятори "не повинні натискати лише на гальма, а не на газ".

    Нагадаємо

    Джек Ма поступиться контролем над китайським фінтех-гігантом Ant Group, оголосила компанія, після придушення Комуністичною партією національного технологічного сектора, спрямованого проти мільярдера.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.