• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Києві дерусифікували вулицю й площу Льва Толстого та три магістралі на лівому березі

    Опубликовано: 2023-03-27 11:40:35

    Київська міська рада на засіданні 23 березня перейменувала в рамках дерусифікації ще 16 вулиць, провулків, проспектів та бульвар, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим.

    Зокрема, як ідеться у повідомленні міськради, вулицю Льва Толстого в центрі міста перейменовано на Гетьмана Павла Скоропадського, а площу Льва Толстого, з якої та починається, - на площу Українських Героїв.

    В свою чергу, в лівобережній частині міста бульвар Перова став Воскресенським проспектом, проспект Визволителів перейменували на честь Георгія Нарбута, а проспект Юрія Гагаріна - на честь Леоніда Каденюка.

    Крім того, вулиця Марини Цвєтаєвої на Троєщині отримала назву вулиці Олександри Екстер, а вулицю Суздальську в Солом'янському районі перейменовано на честь Олекси Гірника.

    Загалом у столиці вже перейменували 288 міських об’єктів. Зокрема, на початку березня Київрада дерусифікувала назви чотирьох вулиць, а в лютому перейменувала 31 вулицю, провулок, проспект та бульвар. Перед цим, у грудні, було дерусифікувано 32 міських об’єкти.

    Нагадаємо, що нову назву площі Льва Толстого було обрано киянами шляхом електронного голосування. Таку ж назву тепер має отримати і однойменна станція метро, вихід з якої розташований на цій площі.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.