• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укроборонпром почав виготовляти 122-мм снаряди для гаубиць, перша партія вже у ЗСУ

    Опубликовано: 2023-03-24 15:00:14

    Державний концерн "Укроборонпром" у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійських 122-мм снарядів за кордоном та вже встиг відвантажити партію Збройним Силам України. Про це інформує пресслужба підприємства.

    Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських фахівців на закордонних потужностях.

    Снаряд калібру 122-мм використовується українською артилерією під час роботи з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15 400 м) та САУ 2С1 "Гвоздика" (максимальна дальність ураження – 15 200 м).

    Замовленню Міноборони України передували заводські випробування, на яких Укроборонпром підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряда: міцність корпусу під час пострілу, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості під час стрільбі, повнота розриву снаряда.

    "Характерно, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного "радянського" зразку", – наголосили у концерні.

    Наталія Софієнко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.