• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Понад 60% українців вважають, що події в країні розвиваються у правильному напрямі – опитування

    Опубликовано: 2023-03-16 18:00:38

    Понад 60% українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі. Окрім того, зріс рівень оптимізму українців - 49% вірять, що країна здатна подолати існуючі проблеми протягом найближчих кількох років. Про це свідчить опитування соціологічної служби Центру Разумкова, яке було проведено з 22 лютого по 1 березня 2023 року, передає УНН.

    Цитата

    «61% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, 21% — що події розвиваються в неправильному напрямі», - йдеться в результаті опитування.

    Повідомляється, що у вересні–жовтні 2022 року ці показники становили відповідно 51% і 28%, а наприкінці 2021 року (напередодні повномасштабної агресії росії) — відповідно 20% і 65,5% (тобто тоді майже дві третини опитаних вважали, що країна рухається у неправильному напрямі).

    «Зріс рівень оптимізму українців: 49% українців вірять, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років, 36% вважають, що Україна зможе подолати проблеми у більш віддаленій перспективі, і лише 3% — що Україна не здатна подолати існуючі проблеми (решта — не визначилися)», - зазначається в повідомленні.

    У вересні-жовтні 2022 року ці показники становили відповідно 41%, 43% і 5%, а наприкінці 2021 року — відповідно 18%, 54% і 18%.

    Довідка

    Опитування проводилося методом face-to-face. Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Разом з тим, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

    Доповнення

    Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) абсолютна більшість опитаних українців вважають неприйнятними будь-які територіальні поступки для досягнення миру.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.