• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Омбудсмен розповів, хто під час воєнного стану має право вручити повістку та де

    Опубликовано: 2023-03-14 14:30:37

    Місце видачі повісток ніяк не регламентоване законодавством. Це може бути вулиця, кафе, блокпост чи робота. Про це у Telegram написав омбудсмен Дмитро Лубінець.

    Як зазначає Лубінець, повістки мають право вручати органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ, організацій, зокрема, закладів освіти, управителі багатоквартирних будинків, а також посадові особи районного чи міського центру комплектування та соціальної підтримки.

    За його словами, місце видачі повісток ніяк не регламентоване законодавством. Це може бути робота, вулиця, кафе чи блокпост.

    Він додав, що українці мають право перевірити особу, яка видала повістку. Для цього, перед тим як приймати повістку, варто уважно переглянути як посвідчення, так і саму повістку, перевіривши правильність заповнення документів.

    За його словами, видача повісток від територіальних центрів комплектування та соцпідтримки під час воєнного стану має відбуватися відповідно до законодавства, не порушуючи прав та свобод громадян, забезпечуючи їхній захист від незаконного втручання в особисте життя та недоторканність.

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.