• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна використовує мобільні ДНК-комплекси для ідентифікації загиблих: що відомо

    Опубликовано: 2023-03-06 11:00:26

    Україна вперше почала використовувати у воєнний час мобільні лабораторії для ідентифікації загиблих. Вони здатні обробляти ДНК-зразки за півтори години.

    Про це повідомляє The Independent.

    Мобільні ДНК-лабораторії, надані Заходом, пересуваються країною в поліційних фургонах.

    Як зазначається, використання Україною мобільних ДНК-лабораторій дозволяє зробити прорив у "науці на війні". Такі лабораторії дозволяють скоротити час, витрачений на ідентифікацію загиблих під час війни, з кількох років до трохи більше години.

    Влада каже, що ДНК-лабораторії допомагають значно прискорити ідентифікацію тисяч загиблих та збирання доказів воєнних злочинів російських військових для десятків тисяч справ, які ведуться з початку російського вторгнення.

    "Раніше через велику кількість загиблих була величезна черга на аналіз ДНК у лабораторіях у Західній Україні", - зазначив керівник Головного слідчого управління Харківської обласної поліції Сергій Болвінов.

    Але "це змінилося", повідомив він, додавши, що мобільні лабораторії можуть обробити зразки ДНК лише за 100 хвилин.

    Зазначається, що зараз у Харківській області розташовано чотири такі лабораторії, одна з них – в Ізюмі.

    Нагадаємо, голова поліції Київської області Андрій Нєбитов 2 березня повідомив, що у селищі Бородянка Бучанського району поліція знайшла чергове поховання жертв російської окупації. У захороненні виявили тіла трьох цивільних чоловіків. 

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.