• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Внаслідок влучання ракети у Запоріжжі зруйновано багатоповерховий будинок: є загиблі

    Опубликовано: 2023-03-02 09:42:35

    У ніч на 2 березня у  Запоріжжі внаслідок удару ракетами С-300 сталося руйнування з 5 по 1 поверхи п’ятиповерхового житлового будинку.

    Про це повідомив секретар міської ради Анатолій Куртєв.

    "Рашистські тварюки практично повністю зруйнували один 5-поверховий будинок. Люди знаходяться під завалами", - зазначив він.

    За попередньою інформацією, загинуло 3 людини.

    Наразі всі відповідні служби працюють на місці події. Вже розгорнуті пункти допомоги ДСНС, Національної поліції, міської ради та соціального захисту, комунальними автобусами відбувається евакуація постараждалих людей.

    Як повідомляє Головне управління ДСНС у Запорізькій області, у Запоріжжі тривають рятувальні роботи на місці влучання російської ракети у п’ятиповерховий житловий будинок.

    Станом на 5:00 врятовано дев’ятьох людей, серед яких вагітна жінка, та 20 осіб евакуйовано. З-під завалів рятувальники деблокували трьох загиблих людей.

    Від ДСНС на місці працюють 24 одиниці спеціальної техніки і 90 чоловік особового складу.

    На нічний ракетний терор у Запоріжжі відреагував президент України Володимир Зеленський.

    "Запоріжжя. Вночі окупанти вдарили по центру міста. Є влучання в багатоповерхівку. Зруйновано 3, 4, 5-й поверхи. На жаль, є загиблі та постраждалі. Тривають пошуково-рятувальні роботи. Держава-терорист хоче перетворити кожен день для наших людей на день терору. Але зло не запанує на нашій землі. Ми виженемо всіх окупантів, і вони обов’язково відповідатимуть за все", - зазначив гарант.

    "Сьогодні вночі військові РФ здійснили чергову атаку по території обласного центру. Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали. Наразі виявлено трьох загиблих людей, шістьох поранених госпіталізовано", - повідомили у Нацполіції.

    Там додають, що у результаті удару в п’ятиповерхівці відбулося руйнування понад 10 квартир з 2-го до 5-го поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено довколишні будинки.

    За фактом злочину, передбаченого ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.