• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Казахстанський Bereke bank припинить видачу готівки з російських карток «Мир»

    Опубликовано: 2023-03-02 17:30:46

    Колишня «дочка» Сбєрбанку в Казахстані Bereke bank з 6 березня перестане видавати готівку з карток «Мир», випущених російськими банками, які потрапили під санкції США. До цього банкомати приймали картки та при знятті з рублевих рахунків видавали тенге. Про це пише російська Forbes.

    Кого торкнуться обмеження
    Обмеження стосуватимуться банків, які потрапили під блокуючі санкції США. При цьому служба підтримки попередила, що якщо банк знаходиться під санкціями Євросоюзу, Великобританії або інших країн, теж можуть виникати проблеми, але з питаннями треба звертатися до банку, що випустив картку.

    Раніше Bereke повідомив клієнтів, що з 6 березня обмежить можливість проведення вихідних та вхідних платежів та переказів у будь-якій валюті в Сбєрбанк, його дочірні організації та філії. З того ж дня будуть припинені перекази за номером телефону до Росії, але перекази за реквізитами рахунку продовжать працювати.

    У SDN-списку США перебувають понад 30 російських банків, у тому числі найбільші — Сбєр, ВТБ, Альфа-банк, МТС Банк, Промзв'язокбанк, Откритіє, Радкомбанк.

    На початку лютого Wall Street Journal із посиланням на представника Мінфіну США писав, що США зніме санкції з Bereke після зміни власника.

    «OFAC отримав прохання „Байтерека“ про зняття санкцій і ухвалив позитивне рішення, оскільки банк більше не контролюється російським держбанком і не потрапляє під санкційні критерії», — наводив WSJ слова представника. Санкції буде знято 6 березня, стверджували джерела газети.

    Наприкінці серпня минулого року «Сбєрбанк Казахстан» викупив у російського Сбєра холдинг «Байтерек», що належить уряду Казахстану.

    У вересні казахстанська кредитна організація була перейменована на Bereke Bank.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.