• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці обміняли вже понад 7 мільйонів старих ламп на енергоощадні

    Опубликовано: 2023-02-28 18:00:15

    У межах програми ЄС та уряду вже понад мільйон українців вже скористалися безплатним обміном старих ламп розжарювання на нові енергозберігаючі LED-лампи. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій.

    Від старту програми 30 січня громадяни обміняли більш як 7 млн ламп. Водночас значну частину енергозберігаючих лампочок споживачі замовляють через застосунок «Дія».

    Євросоюз профінансував закупівлю 35 млн LED-ламп. Крім того, ще 5 млн енергоощадних лампочок Україна отримала від Франції.

    Мета програми
    Кінцева мета програми — реалізувати заміну 50 млн ламп розжарювання на нові енергозберігаючі лампи, які мають суттєво скоротити споживання електроенергії населенням.

    Загалом планується охопити близько 10 млн українців, кожен з яких може обміняти по 5 LED-ламп в одні руки.

    Нагадаємо
    «Мінфін» писав, що з 25 лютого програма з обміну ламп стала доступною й у селах по всій країні. Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

    Роман Мирончук

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.