• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Російські війська на початку повномасштабної війни збили кілька своїх літаків, – FT

    Опубликовано: 2023-02-27 11:20:02

    Російські окупанти в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну збили кілька власних військових літаків. Про повідомляє  Financial Times у статті, опублікованій до річниці російської агресії.

    Про збиті російські літаки виданню розповіли двоє західних чиновників й один український. За даними FT, інциденти були повʼязані з хаосом, який виник в окупантів у перші дні повномасштабної війни. Однак не зазначається, коли і де це сталося.

    За словами високопоставленого американського чиновника, число збитих таким чином російських літаків не двозначне, але таких випадків було "ні один, ні два".

    "Вогню по своїм було багато", — сказав співрозмовник видання, припускаючи, що до 24 лютого 2022 року в росіян «не було пілотів з бойовим досвідом, які були б готові літати над Україною і ризикувати власними життями в цій божевільній обстановці».

    Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький у коментарі журналістам підтвердив, що окупанти збивали власні літаки і гелікоптери, зокрема, з артилерії і танків. Це підтверджують перехоплені розмови росіян.

    Як пише FT, внаслідок такого вогню російські загарбники втратили власних пілотів.

    Нагадаємо, на початку повномасштабної війни РФ активно застосовувала літаки для ведення бойових дій проти України. В березні 2022 кількість бойових вильотів російської тактичної авіації сягала 300 на день. У грудні британська розвідка повідомила про суттєве скорочення таких випадків: це пояснювали, зокрема, втратами окупантів у авіатехніці та роботою української протиповітряної оборони.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.