• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала другий транш фіндопомоги від Великої Британії на $203 мільйона

    Опубликовано: 2023-02-21 18:00:14

    До держбюджету України від Світового банку надійшла друга частина додаткового фінансування на $203 млн. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів.

    Умови отримання
    Загальний обсяг позики під гарантії Великої Британії становить $500 млн. Кошти надані на пільгових умовах через механізм Світового банку як гарантія від Великої Британії.

    Строк погашення кредиту — 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка — 0,25% річних.

    Як зазначив міністр фінансів Сергій Марченко, Велика Британія є одним із лідерів з допомоги на всіх можливих напрямах, в тому числі в наданні фінансової допомоги для України.

    «Ця допомога надає можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків», — зазначив Марченко.

    Залучені кошти буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету на виплати соціальної допомоги сім'ям із дітьми та заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти.

    Нагадаємо
    На сьогодні Світовий банк мобілізував понад $18 млрд екстреного фінансування для України, з урахуванням зобовʼязань донорів. Понад $16 млрд із цього фінансування було виплачено в рамках різних проєктів.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.