• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Геогрієва: Україні залишилося кілька тижнів до запуску повної програми підтримки МВФ

    Опубликовано: 2023-02-21 17:00:49

    За кілька тижнів МВФ завершить роботу над повноцінною програмою підтримки України. Про це сказала директор фонду Крісталіна Георгієва в коментарі CNBC на Мюнхенській конференції з безпеки.

    Співпраця з МВФ
    Напередодні у п'ятницю МВФ заявив, що він досяг угоди на рівні персоналу з українською владою, відкриваючи шлях для переговорів про повну кредитну програму, яка підтримає економіку України та її прагнення приєднатися до Євросоюзу. Наразі план підлягає затвердженню керівництвом МВФ.

    «Час не друг України в цих надзвичайних умовах війни», — сказала Георгієва.

    «Ми говоримо про кілька тижнів, не дуже великий період часу», — додала вона щодо термінів реалізації програми.

    Георгієва сказала, що МВФ упевнений, що Україна відповідає його вимогам щодо фіскальної політики, управління, боротьби з корупцією та стабільності фінансового сектору.

    «Ми маємо країну, де працюють інститути. Де сплачуються пенсії. Де працюють соціальні служби. Де уряд гостро зацікавлений у продовженні реформ, навіть коли падають бомби», — зазначила вона.

    За оцінками МВФ, цього року Україні може знадобитися фінансова підтримка у розмірі понад $40 млрд, навіть незважаючи на те, що економіка України, за прогнозами, повернеться до зростання після скорочення на 30% у 2022 році.

    «Україна дійсно потребує МВФ в цей дуже критичний час», — сказала Георгієва. — Чому? Тому що фінансові потреби значні: ми оцінюємо їх десь між $40−48 млрд цього року".

    «І друге, бо країні справді потрібна політична підтримка, яку надає МВФ. Вести військову економіку — нетривіальна справа», — додала вона.

    Крім підтримки економіки України в умовах конфлікту, за словами Георгієвої, реформи також допоможуть прискорити зусилля України щодо вступу до ЄС.

    «Ми робимо бажання України приєднатися до ЄС пріоритетом у нашій роботі», — заявила Георгієва в суботу.

    «Їм місце там, — додала вона. — І Фонд, звичайно, може допомогти їм швидше рухатися цим шляхом».

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.