• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Подоляк про Стамбул у березні-2022: Це фейк, жодних угод з Росією щодо України не в НАТО не було

    Опубликовано: 2023-02-07 13:20:00

    Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав фейком те, що у березні 2022 року на переговорах у Стамбулі між Україною та РФ нібито "вже існувала домовленість, за якою обидві сторони погодилися", що росіяни підуть на рубежі, які були до повномасштабного вторгнення, а Банкова натомість відмовиться від майбутнього членства країни в НАТО. Про це він сказав в інтерв'ю Bild.

    "Це великий обман, жодних домовленостей не було", – сказав Подоляк.

    За його словами, Україна пропонувала у Стамбулі Росії "вивести війська, а потім сісти за стіл переговорів та домовитися з усіх спірних питань".

    "Одна з наших пропозицій полягала в тому, що нам потрібні гарантії безпеки. Точні та зрозумілі, які гарантують, що ніхто не вторгнеться на нашу територію. Це можуть бути індивідуальні угоди з іншими країнами або якесь об'єднання. Але в березні 2022 року домовленості з Росією не було", – запевнив він.

    Подоляк додав, що президент Володимир Зеленський запропонував РФ відвести війська на позиції 23 лютого – "а після цього ми сядемо за стіл та обговоримо гострі питання для України та Росії".

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.