• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військова допомога від Японії та Південної Кореї. Глава МЗС каже – «все можливо»

    Опубликовано: 2023-02-06 17:30:29

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не виключає, що у майбутньому позиція Японії та Південної Кореї щодо відмови у допомозі Україні зброєю може змінитися, проте для цього потрібна політична воля еліт країн. Про це він сказав в інтерв'ю ВВС News Україна.

    Журналіст запитав, якими є шанси України отримати зброю від Південної Кореї з огляду на те, що військово-промисловий комплекс цієї країни стрімко розвивається.

    "З усіх країн Заходу Південна Корея для мене дещо несподівано виявилася найскладнішим випадком. Але ми дуже позитивно налаштовані, роль Кореї стає дедалі конструктивнішою", – сказав Кулеба.

    Коментуючи відмову Японії надавати зброю Україні, глава МЗС сказав, що ця країна не надає озброєння через свою історію, через поразку у Другій світовій війні та законодавство, яке забороняє передачу озброєнь.

    "Нам би дуже хотілося, щоб Японія передавала нам озброєння, у них є багато того, що нам потрібно, зокрема ППО. Але є приклади країн у Європі, які скоригували своє законодавство, щоб після 24 лютого 2022 року мати можливість постачати нам зброю", – зазначив Кулеба.

    Він нагадав, що у Швейцарії, найбільш відомої нейтральної країни у світі, запущено процес перегляду цього законодавства – поки надто рано говорити, що цей процес завершився, але він розпочався.

    Відповідаючи на запитання, чи можливе таке і з Японією, глава МЗС сказав: "Я переконаний, що все можливо, аби була політична воля еліт країни ухвалити це рішення".

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.