• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Фінляндія співпрацюватимуть у сфері цифровізації

    Опубликовано: 2023-01-25 09:00:58

    Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство транспорту та зв’язку Фінляндії підписали меморандум у сфері цифрової трансформації.

    Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

    "Підписали меморандум з Фінляндією. Топкраїною за розвитком цифровізації. Посилюватимемо нашу цифрову стійкість", - зазначив Федоров.

    Він додав, що Фінляндія стабільно у лідерах європейського індексу DESI, який визначає еволюцію держав-членів ЄС у цифровізації.

    "Україні буде корисно детальніше вивчити фінський досвід.  Серед планів — спільне протистояння кіберзагрозам та модернізація української телеком-інфраструктури", - наголосив Федоров.

    Як додають у Мінцифрі, підписаний меморандум дасть змогу країнам обмінюватися досвідом у сферах цифровізації, інформаційних технологій та кібербезпеки. Україна і Фінляндія співпрацюватимуть у галузі цифрової стійкості, а також у сфері відбудови та модернізації цифрової інфраструктури.

    Зазначимо, Україна не лише переймає досвід передових держав у сфері цифровізації, а й вже почала "експортувати" власну модель побудови "держави в смартфоні".

    Так, Естонія запускає застосунок mRiik на базі української “Дії”. З лютого mRiik буде доступний для тестувальників, а повноцінний запуск планується у середині цього року.

    Також Україна поділиться з Австрією досвідом з розбудови цифрової держави. Зараз австрійці працюють над запуском цифрових документів в one-stop shop застосунку Digitales Amt, який працює за схожим на "Дію" принципом.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.