• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова дипломатії ЄС сподівається на угоду про 500 млн євро нового траншу Україні на озброєння

    Опубликовано: 2023-01-24 07:40:58

    Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель висловив сподівання, що країни-члени ЄС зможуть схвалити ще один транш допомоги Україні обсягом 500 млн євро у межах Європейського фонду мирy на озброєння на сьогоднішній зустрічі, після повідомлень про блокування рішення Угорщиною, пише УНН.

    Цитата

    "Сподіваюся, ми прийдемо до політичного консенсусу", - сказав Боррель, виступаючи перед зустріччю голів МЗС країн ЄС у Брюсселі.

    "Сьогодні офіційне рішення ухвалюватися не буде. Сподіваюся, буде досягнутий політичний консенсус, але не знаю", - наголосив він.

    Раніше

    Польські ЗМІ повідомляли, що Угорщина заблокувала 7-й транш допомоги ЄС на озброєння для України. Ідеться про півмільярда євро з так званого Європейського фонду мирy, з якого країни ЄС з початку війни фінансують летальне озброєння та засоби захисту для України.

    Бюджет Фонду миру, сьомий транш якого на озброєння для України блокує Угорщина, становить 5,6 млрд євро. Цього року його було збільшено на 2 мільярди євро у грудні з можливістю подальшого збільшення майже до 11 мільярдів євро.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.