• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд пропонує заборонити релігійні організації, центр управління якими знаходиться в РФ

    Опубликовано: 2023-01-23 10:20:53

    Кабінет міністрів України зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій", яким пропонує унеможливити діяльність в Україні релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

    Про це 19 січня повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

    Законопроєкт передбачає внесення відповідних змін до ЗУ "Про свободу совісті та релігійні організації", "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань".

    "Законопроект спрямований на забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу в суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів", — резюмував Мельничук.

    Наразі текст документу відсутній на сайті Верховної Ради України.

    Зауважимо, що в УПЦ (МП) стверджують, що є "самостійною і незалежною організацією у своєму управлінні та устрої". В статуті РПЦ офіційно закріплений особливий статус УПЦ з центром управління в м Києві.

    Водночас Служба безпеки України виявила десятки підтверджень зв'язків богослужителів УПЦ (МП) з РПЦ та російськими спецслужбами. СБУ провела вже серію обшуків у храмах УПЦ (МП) і кожного разу виявлялося, що богослужителі підтримують російську агресію та сприяють поширенню тез пропаганди серед парафіян.

    Тому Рада також розглядає інший законопроект - №8221, який передбачає заборону в Україні Московського патріархату.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.