• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МВФ не погіршуватиме прогноз для глобального ВВП, але чекає послаблення зростання — Георгієва

    Опубликовано: 2023-01-19 17:30:28

    Міжнародний валютний фонд не планує знижувати прогнози зростання світової економіки, хоча й очікує на послаблення темпів зростання цього року, заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

    Виступ у Давосі
    «Зараз я не очікую погіршення прогнозу, але зростання у 2023 році сповільниться, — сказала вона в інтерв'ю CNBC на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі. — Ми очікуємо скорочення темпів зростання на половину процентного пункту порівняно з 2022 роком. Але гарна новина полягає в тому, що це буде нижчою точкою, а 2024 року ми чекаємо на прискорення зростання світової економіки».

    Прогнози МВФ
    МВФ тричі погіршував прогнози минулого року. Згідно з поточним прогнозом, у 2023 році глобальний ВВП зросте на 2,7%. Липневий прогноз передбачав підйом на 2,9%, квітневий — на 3,6%, січневий — на 3,8%.

    Китайська економіка здатна досягти очікуваних фондом темпів зростання 4,4%, якщо продовжить дотримуватися політики пом'якшення антиковідних обмежень, зазначила Георгієва.

    Однак часи, коли на Китай припадало до 40% зростання загальносвітового ВВП, минули і повернуться нескоро, додала вона.

    На думку Георгієвої, центробанки поки що не готові припинити підвищувати ставки і задуматися про їхнє зниження, оскільки світова інфляція хоч і сповільнилася, але залишається досить високою.

    «Центробанкам потрібно бути обережними і не знімати ногу з педалі гальма занадто рано», — сказала вона.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.