• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Графіті Бенксі можуть законсервувати або перевезти в музей, – Мінкульт

    Опубликовано: 2023-01-17 09:20:48

    Роботи (графіті) всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі, які він створив в Україні, можуть законсервувати або перевезти в музей. Це важливо зробити, заявив в інтерв'ю "Укрінформу" міністр культури Олександр Ткаченко.

    "Ми комунікуємо з місцевими представниками влади для того, щоб зберегти його роботи. Малюнки потрібно або консервувати, або перевезти те, що можна, задля збереження в одному з музеїв. Насправді, різне ставлення до того, де їх зберігати і як: у громадах чи поза ними. Однак певні домовленості вже є, ми чекаємо на їхнє втілення", — сказав Ткаченко.

    На запитання журналістів про те, чи має прямий зв'язок його відомство з Бенксі, міністр відповів: "Я хотів би побачити людину, яка з ним комунікує, тоді б сконтактувався з цією людиною".

    Нагадаємо, в листопаді Бенксі підтвердив, що створив сім муралів у різних місцях України, у тому числі Бородянці, Ірпені та Києві.

    Згодом в Гостомелі група людей нібито намагалася викрасти графіті художника. Чим закінчилася ця історія, читайте в матеріалі Delo.ua.

    Зазначимо також, що Бенксі вирішив продати 50 своїх малюнків-трафаретів через сайт благодійного фонду Legasy Of War. Кошти митець планує передати на допомогу для України.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.