• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні станом на осінь 2,4 мільйона людей жили у пошкодженому житлі - Кубраков

    Опубликовано: 2023-01-16 11:20:57

    Станом на осінь 2022 року в Україні понад 2,4 мільйона людей мешкали у пошкодженому чи зруйнованому житлі, заявляє міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

    Заявки ж на компенсацію, за його словами, залишили через сервіс держпослуг "Дія" вже понад 316 тисяч українців. При цьому чиновник підкреслив, що список постраждалих далеко не повний і щодня поповнюється.

    В цьому контексті він нагадав, що досі не прийнято в цілому законопроект №7198, який має стати законодавчим інструментом регулювання питання компенсації за зруйноване житло, зокрема визначити хто зможе отримати її, в якому виді, коли і як постраждала сторона зможе її використати для придбання нового житла.

    "Законопроєктом передбачається, що комісії з розгляду питань щодо надання компенсації будуть створюватися при кожній громаді чи військовій адміністрації. Цим ми максимально децентралізуємо повноваження в питанні компенсацій", - вказав Кубраков.

    Щодо джерел фінансування він заявив, що влада розраховує, що це будуть заарештовані активи Росії, оскільки не хоче перекладати тягар відбудови на платників податків, і вже веде роботу з міжнародними інституціями над залученням цих коштів у відбудову.

    "Це процес нелегкий, проте ми впевнені, що свого досягнемо. Очевидно, що законопроєктом ми не закриваємо всі питання щодо механізму компенсацій чи джерел фінансування. Він є рамковим, під який ми будемо розробляти комплекс підзаконних актів. Розраховуємо на підтримку народних депутатів та експертної громадськості в цьому процесі", - додав міністр.

    Нагадаємо, що зазначений законопроект був прийнятий у першому читанні ще 1 квітня. Він був внесений групою з 42 депутатів на чолі з лідером партії "Слуга народу" Оленою Шуляк.

    Версія документу до другого читання з'явилася лише 13 грудня, а 11 січня його розглянув профільний комітет з питань економічного розвитку, рекомендувавши прийняти його у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.