• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обсяг угод зі злиття та поглинання у 2022 році скоротився на 38% — FT

    Опубликовано: 2023-01-10 09:00:12

    Обсяг операцій зі злиття та поглинання (M&A) у другому півріччі 2022 року суттєво знизився, підвищення відсоткових ставок та економічна невизначеність призвели до збільшення вартості фінансування та різкого завершення періоду надвисокої активності в даній сфері. Про це пише Financial Times.

    M&A
    У липні-грудні у світі було оголошено про угоди на загальну суму $1,4 трлн у порівнянні з $2,2 трлн у попередні шість місяців, що стало найбільшою піврічною зміною з початку ведення розрахунків у 1980 році.

    У тому числі помітно знизилася і кількість мегаугод (на суму не менше ніж $10 млрд): у першому півріччі їх було 25, а в другому — лише 11.

    Сумарний показник за підсумками 2022 року впав на 38%, порівняно з торішнім рівнем (до $3,56 трлн), що стало найсильнішим скороченням з 2001 року. Проте за історичними мірками обсяг M&A залишився досить високим, у тому числі перевершивши показники за 2016 та 2017 роки.

    Керівник глобального відділу злиття та поглинання Goldman Sachs Марк Соррелл описує 2022 рік, що складається з двох різних половин, оскільки відсутність дешевого фінансування зупинила ринок M&A влітку.

    За його словами, фінансування, звісно, залишилося, «але його вартість набагато вища, і воно доступне не для всіх емітентів».

    Шалена активність у 2021 році призвела до зростання обсягів M&A до рекорду, зокрема через вкрай низькі процентні ставки. «2021 рік справді був винятковим роком, у вас не може бути рекордів щороку», — заявив глобальний керівник відділу трансакцій юридичної фірми Skadden Стів Аркано.

    Голова відділу злиття та поглинання в регіоні EMEA Citigroup Елісон Хардінг-Джонс очікує, що в 2023 році угоди M&A будуть «в основному зумовлені корпоративною діяльністю, оскільки компанії зі здоровим балансом прагнуть розширення».

    «Я не думаю, що найгірше вже позаду», тому підвищення активності у сфері злиття та поглинання« не відбудеться ось так ось відразу в січні», вважає партнер юридичної фірми Simpson Thacher Ерік Сведенбург.

    Але він прогнозує, що «якоїсь миті протягом року все почне відновлюватися».

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.