• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський утворив військову адміністрацію в Олешках

    Опубликовано: 2023-01-04 10:40:33

    Президент Володимир Зеленський утворив військову адміністрацію в місті Олешки Херсонської області. Про це йдеться в указі глави держави №3 від 2 січня. Розпорядженням №2 він відразу ж призначив начальницею новоутвореної адміністрації Тетяну Гасаненко.

    Зазначимо при цьому, що головою громади на виборах 2020 року було обрано Євгена Рищука. В квітні останній виїхав з окупованого міста, але продовжує вести діяльність у соцмережах. Рішення Зеленського про призначення нової керівниці міста він привітав, побаживши їй сил та наснаги у роботі.

    Таким чином, наразі в України створено військові адміністрації вже у 135 громадах, з них 46 у Херсонській області. Наразі в цьому регіоні не передбачно досі ВА лише в Скадовській, Виноградівській та Бехтерській громадах.

    Нагадаємо, що 14 грудня Зеленський утворив у Херсонській області ВА в Білозерці та трьох сільських громадах, а 19 грудня - у другому за величиною місті регіону Новій Каховці.

    Зазначимо також, що до цього, 13 грудня, Верховна Рада надала повноваження з одноосібного управління відповіднми громадами начальникам п'яти місцевих ВА на Херсонщині - Каховської та Голопристанської міських, а також Долматівської, Хрестівської та Чулаківської сільських. Загалом таких громад в Україні вже 116, зокрема 39 на Херсонщині.

    Втім, наразі лівобережна Херсонщина, зокрема й Олешки (колишній Цюрупинськ), розташовані навпроти Херсона, залишаються досі окупованими російською армією.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.