Які б статті ви не читали про те, як харчуватися корисно, схуднути чи покращити здоров'я, там буде порада "їсти більше овочів".
Тож у список своїх цілей та планів на 2023 рік додайте "Збільшити кількість овочів у раціоні".
Це покращить здоров'я кишківника, допоможе краще регулювати рівень цукру в крові, знизить запалення, менеджеритиме кров'яний тиск, знизить ризик хвороби серця, підтримає здорову вагу. Науково доведено.
Ба більше, що різноманітніші овочі ви їстимете, то краще. За рекомендаціями жінкам треба їсти 2-3 чашки овочів на день, а чоловікам – 3-4.
Washington Post радить три стратегії, які допоможуть їсти більше овочів. LIGA.Life переповідає головне.
Додайте овочі в те, що ви й так їсте
Готуєте пасту в томатному соусі? Додайте до неї бебі-шпинат, або покришіть зелень на готову страву. Подрібнений шпинат можна додавати до курячого бульйону, мінестроне чи рамену.
Заморожений горошок, цвітна капуста або броколі – ідеальні доповнення до макаронів з сиром.
Робите бутерброд? Покладіть всередину ще помідори та листя салату.
Використовуйте овочі, замість хліба чи чипсів
Наприклад, листя капусти чи салату стануть основою сендвіча, замість хліба.
А соуси краще черпати не чипсами, а морквою, селерою, редисом, броколі, цвітною капустою чи стручковою квасолею.
Хай овочі будуть "у центрі"
Готуючи, думайте про овочі не як про додачу до основних продуктів у тарілці, а зробіть їх "зіркою" страви. Тобто мова про зміну способу мислення. З "приготую курку, а до неї овочі додам" на "приготую сьогодні морквяні запечені палички і додам рибу чи м'ясо".
Адже досвід показує, що люди, які ненавидять броколі, з задоволенням смакують ним в складі піци з соусом песто. А варена брюссельська капуста приносить гастрономічне задоволення, якщо приготувати з хрумкою скоринкою та прикрасити яблуками і соняшниковим насінням.
Ірина Андрейців
e-news.com.ua