• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новорічні обстріли: В Херсоні постраждала дитячя лікарня, у Нікополі пошкоджено до 20 будівель

    Опубликовано: 2023-01-03 10:00:02

    Внаслідок чергового російського обстрілу Херсона в ніч на 1 січня одна людина загинула та ще одну було поранено. Про це повідомив у Telegram-каналі заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

    "Пошкоджено будівлі обласної дитячої лікарні. Зафіксовано близько семи прильотів, вибито понад 700 вікон. Інформація уточнюється", - написав він, виклавши також відповідні фото.

    Керівник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич також жодав, що під час обстрілу у вкрай важкому стані в реанімаційному відділенні перебував 13-річний хлопчик на ім'я Ярослав, який напередодні був поранений внаслідок обстрілу в селищі Наддніпрянське. В його палаті вибило вікна. Хлопчика наразі евакуювали до Миколаєва, де за його життя продовжують боротися лікарі.

    Загалом в новорічну ніч рятувальники Херсонщини ліквідували 10 пожеж, вісім з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів. Зокрема, протягом 30 хвилин вогнеборцям вдалось ліквідувати пожежу в корпусі дитячої обласної лікарні. Персонал лікарні ще до прибуття підрозділів ДСНС евакуював в безпечне місце 17 дітей, 4 батьків та 38 працівників. Заявлено, що постраждалих немає.

    Також були попадання ворожих снарядів в інший корпус лікарні. Пожежі не виникло. Вибито вікна пошкоджено стіни. В момент обстрілу в корпусі людей не було.

    Крім того, надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в одному з мікрорайонів Херсона. Через ворожий обстріл загорівся другий поверх двоповерхового будинку. Пожежу ліквідовано на площі 180 квадратних метрів.

    В свою чергу, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що о 23:34 та з 4:10 ворог завдавав ударів по портовій зоні та населеному пункту Очаківської громади.

    "Частково зруйновано та пошкоджено житлові та багатоповерховий будинки, підприємство, зафіксовано чотири пожежі. Наслідки обстрілу уточнюються. Постраждалих немає", - зазначив він.

    Крім того, о 4:50 під ворожими обстрілами опинився один з населених пунктів Куцурубської громади: було пошкоджено житловий будинок, однак постраждалих немає.

    За даними ОВА, до цього, о 14:00 31 грудня, зазнав ворожого ракетного обстрілу і Миколаїв: було зруйновано два житлові будинки, пошкоджено ще 12, а також три навчальні заклади. Також сталась пожежа на території гаражного кооперативу - пошкоджено близько 20 гаражів. Займання оперативно ліквідували рятувальники ДСНС. Внаслідок обстрілу постраждало семеро людей.

    У Дніпропетровській області в новорічну ніч росіяни обстріляли Нікополь, куди прилетіли щонайменше 20 снарядів. Як повідомив начальник обладміністрації Валентин Резніченко, один з них спричинив займання у дев’ятиповерхівці. 48-річна жінка отримала осколково-опікове поранення очей - її доправили до лікарні, однак вранці вже виписали.

    У місті пошкоджені до десяти багатоповерхівок та чотири приватні будинки. Побито лікарню, банк, дві аптеки, готель, магазини та лінію електропередачі. Також обстріляно Червоногригорівську громаду, однак тамминулося без постраждалих.

    У Донецькій області, як повідомив начальник ОВА Павло Кириленко, росіяни у новорічну ніч продовжували стріляти на різних ділянках фронту. Так, на Волноваському напрямку під вогонь потрапив Вугледар та околиці міста: без жертв.

    Також повідомлено, що 31 грудня відбувся обстріл приватного сектора Курахового, а вже після півночі росіяни двічі обстріляли Авдіївку з "Градів": постраждалих також не було.

    Внаслідок обстрілу в Торецьку пошкоджено вісім будинків, інформація про постраждалих не надходила і в цьому випадку. Також в суботу снаряд прилетів до селища Олексієво-Дружківка Дружківської громади: снаряд не розірвався, руйнувань та жертв немає.

    Нагадаємо також, що окрім артобстрілів, у ніч на неділю російська армія здійснила масову атаку дронами, головним чином по столичному регіону: українська ППО збила 45 ворожих безпілотників.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.