• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь. Україна зміцнює кордон, мінує місцевість та готова до всіх сценаріїв – ДПСУ

    Опубликовано: 2022-12-29 13:00:30

    Прикордонники не фіксують переміщення техніки РФ та Білорусі вздовж кордону або створення необхідних для вторгнення ударних угруповань, проте Сили оборони готові до всіх сценаріїв та зміцнюють оборону. Про це сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко під час брифінгу 27 грудня.

    Коментуючи ситуацію на кордоні з Білоруссю, Демченко наголосив, що вона повністю контрольована, хоч і "дещо напружена", особливо в інформаційному полі.

    За його словами, білоруські підрозділи, як і раніше, перебувають на зміцненні кордону з Україною, проте ні кількість, ні характер їхніх дій не змінюються, і відбуваються ротації.

    "Білорусь і Росія постійно нагнітають ситуацію, наголошуючи на цьому напрямку. Це робиться шляхом демонстрації спільних заходів підготовки цих підрозділів, зокрема маневрами з переміщення техніки, перевіркою боєготовності підрозділів збройних сил Білорусі та продовженням нарощування регіонального угруповання військ так званої союзної держави", – сказав Демченко.

    Водночас, як підкреслив речник ДПСУ, на цей час не спостерігається створення необхідного наступального угруповання, яке було б готове прямо зараз здійснити вторгнення на територію України.

    За його словами, підрозділи Держприкордонслужби та інших структур Сил оборони України, які знаходяться біля кордону, готові до будь-яких сценаріїв, і для посилення оборони виконується низка необхідних заходів уздовж усього кордону – від Волині до Чернігівської області.

    "ДПСУ вже наростила оборонні позиції вздовж лінії кордону та прикордоння, роботи з інженерно-фортифікаційного зміцнення продовжуються. Підрозділи всіх Сил оборони постійно відпрацьовують заходи щодо взаємодії, проводиться мінування місцевості на найбільш загрозливих напрямках. Посилюється система відеоспостереження та дистанційного контролю. Для моніторингу кордону використовуються безпілотники", – розповів Демченко.

    Він додав, що за весь цей час прикордонники не фіксували переміщення ані військової техніки, ані особового складу РФ чи Білорусі вздовж кордону.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.