• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання ВВП США виявилося вищим за очікування, чи вплине це на позицію ФРС

    Опубликовано: 2022-12-27 17:30:56

    У четвер були опубліковані квартальні дані щодо динаміки зростання ВВП США. Цей показник досяг позначки 3,2%, хоча очікувалося 2,9%. Це говорить про те, що економіка США має ще достатній «запас міцності». Загроза рецесії, «жорстка» грошово-кредитна політика ФРС, геополітична напруженість та інфляція не стали на заваді поточному економічному зростанню. Ймовірно, ринок праці США також залишатиметься сильним і керівництво ФРС не матиме причин змінювати свої підходи до монетарної політики. Про це повідомляє Андрій Гойлов, аналітик RoboForex.

    Інвестори у такій ситуації побоюються подальшого підвищення ставки та скорочення Федрезервом балансу. Відомий керуючий хедж-фонду Appaloosa Management Девід Теппер (David Tepper) вважає, що провідні світові Центробанки стривожені зростанням цін у секторі послуг, викликаним нестачею робочої сили. Висока облікова ставка знижує майбутню норму прибутку корпорацій, що спричиняє їх негативні прогнози про власні перспективи. З цієї причини звичних для грудня «Санта-Ралі» на фондових ринках цього разу не спостерігається.

    Майбутнє також дає приводів для оптимізму, оскільки рецесія неминуча. Питання лише у її глибині та термінах. Інвестори прагнутимуть насамперед зберегти свій капітал шляхом купівлі державних боргових зобов'язань та дорогоцінних металів. У такому разі підвищений попит на долар США збережеться. Серед національних валют розвинених країн конкурентів у нього поки що не спостерігається.Винятком може стати лише японська єна, але тільки якщо BoJ прийме рішення розпочати посилення монетарної політики та підвищення облікової ставки. Це призведе до репатріації капіталів Японію і, як наслідок, зростання попиту ієну.

    У валютній парі EURUSD було сформовано новий рівень опору — 1,0693. Підтримкою є позначка 1,0502. Якщо ціна закріпиться над 1,0565, то можливе підвищення євро до рівня 1,0778. При цьому, на думку аналітика, суттєвіше посилення EUR малоймовірне. Якщо підтримка буде пробита, євро може послабитись до рівня 1,0255. З погляду монетарної політики долар США зараз повністю домінує над євро.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.