• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінляндія схвалила 11-й пакет військової допомоги Україні

    Опубликовано: 2022-12-27 13:00:12

    Президент Республіки Фінляндія Саулі Ніїністе ухвалив рішення передати Україні 11-й пакет військової допомоги вартістю 28,8 млн євро. Про це 24 грудня в Facebook повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

    Загальних вартість пакетів військової допомоги від фінляндських партнерів наразі становить 189,2 млн євро.

    "Оборонна операція України ще триває і потреба в оборонній техніці велика. Ми продовжуватимемо нашу підтримку", – зазначив міністр оборони країни Антті Кайкконен.

    Які і раніше з міркувань безпеки інформація про наповнення та терміни передачі військової допомоги не уточнюється.

    Крім того, Ніїністе вирішив, що Сили оборони Фінляндії продовжуватимуть брати участь у навчальній підтримці ЗСУ у Великій Британії до кінця 2023 року.

    У серпні Фінляндія вже направляла близько 20 інструкторів на навчальну операцію під керівництвом Великої Британії, метою якої є підготовка військовослужбовців Збройних Сил України.

    Нагадаємо, що нещодавно президент Володимир Зеленський персонально повідомив деяким європейським лідерам, яку зброю від їхніх країн чекає Україна. Зокрема голова держави попросив у фінляндського колеги бронетехніку, 122-й і 152-й калібри, засоби радіоелектронної боротьби, протидії безпілотникам, комплекси MLRS.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.