Фінляндія схвалила 11-й пакет військової допомоги Україні

27 дек, 13:00

Президент Республіки Фінляндія Саулі Ніїністе ухвалив рішення передати Україні 11-й пакет військової допомоги вартістю 28,8 млн євро. Про це 24 грудня в Facebook повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

Загальних вартість пакетів військової допомоги від фінляндських партнерів наразі становить 189,2 млн євро.

"Оборонна операція України ще триває і потреба в оборонній техніці велика. Ми продовжуватимемо нашу підтримку", – зазначив міністр оборони країни Антті Кайкконен.

Які і раніше з міркувань безпеки інформація про наповнення та терміни передачі військової допомоги не уточнюється.

Крім того, Ніїністе вирішив, що Сили оборони Фінляндії продовжуватимуть брати участь у навчальній підтримці ЗСУ у Великій Британії до кінця 2023 року.

У серпні Фінляндія вже направляла близько 20 інструкторів на навчальну операцію під керівництвом Великої Британії, метою якої є підготовка військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, що нещодавно президент Володимир Зеленський персонально повідомив деяким європейським лідерам, яку зброю від їхніх країн чекає Україна. Зокрема голова держави попросив у фінляндського колеги бронетехніку, 122-й і 152-й калібри, засоби радіоелектронної боротьби, протидії безпілотникам, комплекси MLRS.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/539569.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua