• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрзалізниця домовилась про відтермінування виплат за єврооблігаціями на два роки

    Опубликовано: 2022-12-26 15:00:30

    АТ "Укрзалізниця" домовилась з бондхолдерами про відтермінування виплат за двома випусками єврооблігацій на загальну суму $895 млн, повідомив віцепрем'єр, міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

    "Холдери прийняли пропозиції компанії – аналогічно суверенному боргу виплати по процентах та основному боргу перенесені на два роки", – розказав він у Facebook.

    Погашення за єврооблігаціями, які були випущені у 2019 році, перенесено з 9 липня 2024 року на 9 липня 2026 року, а випущених у 2021 році — з 15 липня 2026 року на 15 липня 2028 року.

    Виплати купонів, які припадали на 2023–2024 роки, відкладаються до січня 2025 року з можливістю їх капіталізації.

    "Відтермінування виплат за єврооблігаціями дозволить Укрзалізниці знизити навантаження на ліквідність компанії та сприятиме стабільній роботі та безперервним залізничним перевезенням вантажів і пасажирів в умовах воєнного та післявоєнного часу", – заявив він.

    Вивільнення грошей дозволить компанії використати їх на ремонт пошкодженої залізничної інфраструктури та рухомого складу, відновлення сполучення з деокупованими територіями.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.